Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

ChatGPT-prompts voor e-mailmarketing #2: E-mailsegmentatie

ChatGPT-prompts voor de segmentatie van jouw e-mailcampagnes

In dit tweede artikel in onze ChatGPT-prompts serie geven we jou de prompts die je kunt gebruiken voor jouw verschillende doelgroepen. We geven je alvast een handige tip vooraf: geef extra informatie mee aan ChatGPT over je branche, producten en doelgroep. Dit zorgt ervoor dat wat ChatGPT genereert beter aansluit bij wat je zoekt.

1. Inactieve e-mailabonnees opnieuw werven

Prompt: Ontwerp een e-mailcampagne met een exclusieve korting of incentive voor inactieve abonnees. De e-mail moet hen herinneren aan de waarde die jouw shop biedt en hen aanmoedigen om opnieuw contact op te nemen met jouw inhoud of services.

2. E-mail Segmentatie

Prompt: Ontwikkel een e-mailcampagne die zich richt op verschillende segmenten van jouw publiek op basis van hun behoeften en gebruikspatronen. Je kunt bijvoorbeeld specifieke tips en handleidingen sturen naar degenen die bepaalde functies niet gebruiken of upselling-mogelijkheden bieden.

3. E-mail Automatisering

Prompt: Zet een automatiseringsreeks van e-mails op voor nieuwe abonnees, waarin ze gedurende een aantal weken waardevolle informatie krijgen van de webshop. Voeg casestudy’s, tips en exclusieve aanbiedingen toe om hen te begeleiden in het proces om loyale klanten te worden.

4. De open rates van e-mails verbeteren

Prompt: Maak een aantrekkelijke en nieuwsgierige e-mailonderwerpregel, gekoppeld aan een voorbeeldtekst die abonnees aanmoedigt om de e-mail te openen. Overweeg bovendien om de onderwerpregel te personaliseren door de naam of het bedrijfstype van de abonnee toe te voegen om deze relevanter te maken.

5. Maak gerichte e-mailcampagnes

Prompt: Ontwikkel een e-mailcampagne op maat voor specifieke branches of bedrijfstypen, waarin de nadruk wordt gelegd op de unieke manieren waarop jouw webshop hun uitdagingen kan aanpakken en hen kan helpen groeien. Gebruik segmentatie om deze gerichte e-mails naar relevante abonnees te sturen en zorg ervoor dat de inhoud zeer specifiek is en relevant voor hun behoeften.

Meer info!

Meer weten over de beste ChatGPT-prompts voor e-mailmarketing? Lees dan de volgende artikelen: