Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Online sieraden verkopen: wat zijn de mogelijkheden?

Sieraden verkopen via het internet is tegenwoordig geen uitzondering meer.

Dit verschilt van juweliers met een webshop tot verschillende mode webshops waarin ook sieraden worden verkocht. Maar ook de grotere partijen als Zalando, Wehkamp en About You verkopen online sieraden. Wat zijn de mogelijkheden voor het online verkopen van sieraden?

Waar moet je op letten?

Voor relatief kostbare aankopen, is het belangrijk om een professionele en betrouwbare uitstraling te hebben met je webshop. Je wilt immers wel zeker weten dat je die dure aankoop doet in een legitieme webshop.

Het vertrouwen winnen van de klant, kun je op verschillende manieren doen. Het helpt natuurlijk als je een beetje naamsbekendheid hebt opgebouwd. Hoe meer er positief over je gesproken wordt, hoe beter. Zorg dat je, ook zonder fysieke winkel, altijd goed bereikbaar bent en je contactgegevens aanwezig zijn op je webshop. Ook duidelijke informatie over verzending en retourneren geeft een stukje vertrouwen af.

Online sieraden verkopen kan op verschillende manieren. Je kunt als webshop verkopen aan ‘gewone’ consumenten, maar als groothandel of fabrikant kun je ook verkopen aan zakelijke klanten. Daarnaast kunnen zowel B2C webshops als B2B webshops online verkopen via marktplaatsen.

online sieraden verkopen

Wat zijn de mogelijkheden?

Online sieraden verkopen aan consumenten

Zoals al eerder genoemd zijn er inmiddels, in tegenstelling tot 10 jaar geleden, veel webshops die sieraden verkopen. Van de allergrootsten op het web tot lokale of gespecialiseerde webshops. Van dure juwelen tot aan budget proof accessoires. Voor ieder wat wils.

Omdat sieraden kopen via het internet best lastig kan zijn voor de consument – passen is van te voren niet mogelijk – is het belangrijk duidelijkheid te geven over maten. Dit voorkomt retourzendingen en verhoogt de tevredenheid van de klant.

Online sieraden verkopen aan zakelijke klanten

Natuurlijk zijn er ook groothandels, fabrikanten, importeurs en andere B2B organisaties die online sieraden verkopen aan zakelijke klanten. Zo is onze klant Fashion Extras een inkoopplatform voor modeaccessoires en sieraden.

Voor zulke B2B webshops is het belangrijk om de juiste productinformatie mee te geven aan de klant. Maten van juwelen luisteren erg nauw en daarbij is ook informatie over materialen en onderhoud belangrijk.

Online sieraden verkopen via marktplaatsen

Heb je al een webshop waarmee je sieraden verkoopt en wil je een nieuw publiek bereiken of je naamsbekendheid vergroten? Dan is verkopen via online marktplaatsen wellicht een goed idee.

Dit kan natuurlijk via de bekende marktplaatsen als Amazon, eBay en bol.com, maar ook Etsy is bijvoorbeeld een goed platform. Wil je in het buitenland verkopen? In Frankrijk is La Redoute een interessante online marktplaats.

Wil je meer weten over het online verkopen van sieraden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.