Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Pimcore vs. Perfion

Categorieën: 

Een PIM-systeem is essentieel voor het effectief beheren van productdata.

Pimcore en Perfion zijn PIM-systemen die daar goed gebruikt voor kunnen worden. Wel verschillen de systemen van elkaar. In dit artikel lichten we beide systemen uit en vergelijken we ze. Eerst leggen we je kort uit wat een PIM-systeem is en waar je het voor kan gebruiken.

Product Information Management (PIM)

Bijna elk bedrijf heeft meerdere producten. Al die producten hebben data. Die productdata moet beheerd worden. Om productdata effectief te beheren is het belangrijk dat er een goede PIM software gebruikt wordt. Meestal wordt productdata namelijk beheerd in Excel-bestanden en door elkaar te e-mailen. Dit is niet productief.

Door gebruik te maken van een goed PIM-systeem kun je productdata veel beter beheren, verrijken en verspreiden. De productdata wordt centraal opgeslagen in een PIM-systeem en doormiddel van workflows kun je productief samenwerken aan dezelfde data. Dankzij die workflows weet iedereen precies wie wat moet doen. De kans op dubbel werk is dus een stuk kleiner.

Pimcore

Pimcore vs. Perfion

Met de PIM software van Pimcore ben je in staat je productdata op een zeer effectieve manier te beheren. Binnenkomende data wordt door Pimcore automatisch verrijkt. Ook raak je nooit meer bestanden kwijt doordat alles centraal wordt opgeslagen. Ben je er ook zo klaar mee dat je het overzicht kwijt bent over alle verschillende versies van data? Pimcore heeft een handige tool die je helpt bij het beheren van verschillende versies.

Productdata die uit verschillende systemen moet komen is een obstakel. Ook met het PIM-systeem van Perfion kan je de data beheren van uit één systeem. Wijzigingen in de productdata worden overal doorgevoerd. Doordat werken aan productdata met het PIM-systeem efficiënter gaat, is de time-to-market van nieuwe producten korter. Dat betekent dat je nieuwe producten sneller kunt aanbieden op je website.

Een belangrijk verschil tussen Pimcore en Perfion is de soort software. Pimcore is een open source software en Perfion is een proprietary software. Wat het verschil is tussen deze twee software leggen we hieronder uit.

Open source en proprietary software

Het soort software dat je kiest, heeft gevolgen voor de werking ervan. Open source software is software waarvan de code openbaar is. Dit betekent dat iedereen de code kan zien, wijzigen en verbeteren. Vaak is een open source software gratis te gebruiken. Eén van de voordelen van open source software is dat er vaak een community van developers continu bezig is met de software. Dit zorgt ervoor dat eventuele bugs en mankementen heel snel opgespoord en verholpen worden. Een ander voordeel is dat de uitbreidingsmogelijkheden zo goed als onbeperkt zijn. Je kan de software eenvoudig uitbreiden met plug-ins en andere functionaliteiten. Ten slotte zit je niet vast aan een leverancier. Ben je niet tevreden met je leverancier? Dan kun je overstappen naar een andere.

Proprietary software is software dat aangeschaft moet worden, meestal als licentie. De code van proprietary software is niet openbaar. Proprietary software wordt daarom ook wel closed source software genoemd. Anders dan bij open source software is er geen community van developers die constant bezig is met de code. Bij proprietary software worden bugs dan ook minder snel opgelost. Omdat je deze soort software daadwerkelijk aanschaft is het moeilijker om van leverancier te switchen. Je zit vast aan de leverancier. Overstappen is erg lastig. De functies van de software uitbreiden is ook erg lastig omdat je moet uitbreiden binnen het framework van de software.

Op een rijtje

OnderwerpenFunctiesPimcorePerfion
Open sourceOpen source technologieJaNee
Digitale lange termijn strategieSoftware architectureDigitaal platformStandaard
Integraties & CustomizationOnbeperktBeperkt
Geïntegreerde DAMJaBeperkt
Geïntegreerde CMS & CommerceJaNee
Geïntegreerde MDMJaNee
On-PremisesJaJa
Cloud DeploymentJaJa
Total cost of ownershipGratis Community EditionJaNee
Enterprise Edition (start/per maand)€1.600Op aanvraag
Toenemende kosten bij groeiGratisExtra kosten
Markt penetratieSolution Partners130+20+
Community SupportJaNee
Klanten100.000+?

Conclusie

Pimcore en Perfion bieden goede PIM software. Beide systemen helpen je bij het effectief beheren en verspreiden van productdata. Toch zien we in de vergelijking dat Pimcore meer functies heeft voor minder kosten. Bovendien is Pimcore een open source software, wat voordelen met zich meebrengt.

Implementatie Pimcore

Het is belangrijk dat een PIM-systeem correct geïmplementeerd wordt om optimaal gebruik te kunnen maken van de software. Wij, als Pimcore partner, helpen je graag met de implementatie. We bieden een zorgeloze implementatie, zonder gedoe.

Als je Pimcore wilt implementeren of als je vragen hebt, neem contact met ons op!

Gebruik je Perfion al als PIM-systeem? Wij hebben een Perfion – Shopware koppeling. Ook zouden we een Magento shop met Perfion kunnen koppelen. Interesse? Neem contact met ons op!