Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Shopware 6 release nieuws: wat is er nieuw in juni 2023?

Categorieën: 

De Shopware Community Day was wederom een succes en natuurlijk was er ook onlangs de lancering van de baanbrekende AI Copilot. Maar Shopware gaat door! Ook in juni is er een nieuwe release. Ontdek hier alle details en krijg een beknopt overzicht van de belangrijkste product updates van de SCD.

Shopware 6.5.2.0 – dit is er nieuw

De volgende wijzigingen zijn van toepassing op de nieuwe versie in de Community Edition en alle commerciële plannen.

Dynamische Productgroepen met digitale of fysieke producten

Vanaf nu vind je een nieuwe voorwaarde in de Dynamische Productgroepen. Hiermee kun je het producttype opgeven, waarbij je onderscheid maakt tussen digitale en fysieke producten. Gebruik deze voorwaarde bijvoorbeeld om een Dynamische Productgroep te maken met uitsluitend digitale producten.

Wat zijn dynamische productgroepen?

Met Shopware kun je Dynamische Product Groepen maken en deze laten zien in verschillende onderdelen van je webwinkel, zoals Shopping Experiences, categorieën of product sliders. Definieer regels en bepaal welke producten moeten worden opgenomen in je Dynamische Productgroep. Deze producten worden automatisch toegevoegd aan de productgroep, waardoor het niet meer nodig is om producten handmatig toe te voegen of te verwijderen. Je kunt de dynamische regels koppelen aan verschillende voorwaarden. Neem bijvoorbeeld alleen producten op die momenteel in de uitverkoop zijn of van een specifieke fabrikant.

Bestelstatus aanpassen met bulkbewerking, zonder obstakels in de weg

De bulkbewerkingsfunctie is vooral handig voor webshops die vaak grote hoeveelheden gegevens handmatig verwerken in de administratie. Het kan veel tijd besparen doordat je met een paar klikken veel gegevens kunt aanpassen, zodat je ze niet één voor één hoeft te selecteren en bewerken. Het is ook mogelijk om bulkbewerking te gebruiken om bestel statussen aan te passen. In het verleden waren er af en toe problemen: niet alle bestel statussen waren altijd beschikbaar voor selectie. Maar niet getreurd! Shopware heeft de functie grondig herzien, zodat je nu zonder problemen elke bestelstatus kunt selecteren.

Verbeterd: snippets bewerken op de detailpagina

Voor tekst vertaal- en aanpassingsdoeleinden kun je snippets in Shopware gebruiken en zelfs nieuwe snippets maken. Voorheen was er een beperking waarbij je alleen de eerste 25 snippets op de detailpagina in de administratie kon bewerken. Met de nieuwste release heeft Shopware dit probleem opgelost. Nu kun je alle tekstblokken op de detailpagina bewerken zonder beperkingen.

Belangrijkste product updates van SCD 2023

Deze productaankondigingen werden onthuld op de Shopware Community Day en hebben betrekking op verschillende Shopware versies.

AI Copilot

Shopware’s revolutionaire AI-functieset werd geïntroduceerd tijdens de keynote van de Merchant Day op SCD. Sebastian Hamann en Mark Stanley gaven een eerste inzicht in de mogelijkheden en het visionaire concept.

Product roadmap

Product Targeting Managers Jonas Fuchs en Aaron Schaarschmidt, samen met Stefan Dillage, Product Owner voor Orders & Customers, presenteerden de recente en komende ontwikkelingen in het Shopware product ecosysteem.

B2B Components

Vanessa Brauch presenteerde de nieuwe B2B Components tijdens de keynote van de Merchant Day. Dit is waar het allemaal om draait: Shopware vernieuwt de huidige B2B Suite, zowel technisch als inhoudelijk. In plaats van een one-size-fits-all aanpak te gebruiken, kunnen merchants nu verschillende componenten kiezen en combineren die perfect aansluiten bij hun specifieke behoeften. Deze componenten zullen geleidelijk worden vrijgegeven in de loop van 2023.  Welliefst 50% van de nieuwe functies in 2023 zal gericht zijn op B2B-functionaliteit.

Shopware composable frontends

Shopware’s nieuwe toolkit voor zeer aanpasbare frontends werd gepresenteerd tijdens, zowel de Merchant Day als de Developer Day. Bekijk de keynote van de Merchant Day en luister naar de inzichten van Moritz Naczenski, of bekijk de video hieronder voor een meer diepgaande en technische presentatie naar de lezing van Ramona Schwering op de Developer Day.

Onderwerpen voor ontwikkelaars

De Developer Day bevatte een overvloed aan onderwerpen die specifiek gericht waren op ontwikkelaars. Of het nu gaat over Shopware 5, SaaS of het verzamelen van productfeedback, bekijk Shopware’s SCD samenvatting voor een overzicht of duik direct in de verschillende sessies die beschikbaar zijn in hun videoportal.