Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

100 Beste AI Tools voor e-commerce

De wereld van e-commerce is voortdurend in beweging, en de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft een enorme impact gehad op de manier waarop bedrijven online te werk gaan. Van het genereren van teksten tot het personaliseren van aanbiedingen, AI-tools spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de klantervaring en het vergroten van de efficiëntie binnen en buiten jouw bedrijf. In dit artikel presenteren wij van H1 Webdevelopment 100 AI-tools verdeeld over verschillende categorieën om jou hopelijk verder te helpen met het verbeteren en optimaliseren van je bedrijf.

Waarom AI Tools gebruiken?

Bedrijven zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de groei te bevorderen en een concurrentievoordeel te behalen in de B2B e-commerce. AI heeft het potentieel om de manier waarop B2B e-commerce werkt opnieuw vorm te geven, door processen te stroomlijnen en klantervaringen te verbeteren. Het gebruik van AI-tools biedt in de e-commerce dus veel voordelen. Een aantal vlakken waar AI-tools een positieve invloed op kan hebben, zijn de verbeterde personalisatie, efficiëntie in klantenservice, optimalisatie van je marketing, helpt met voorspelling van voorraadbeheer, betere conversie en klantbehoud, en zo gaat de lijst maar door. Aldus, is het een grote aanrader om te beginnen met de implementatie van AI. Wij zijn hier om jou verder te helpen!

Ga snel naar:

AI-Tools om teksten te genereren

Een virtuele schrijfhulp die je nooit in de steek laat, zelfs niet als je vastzit met een writer’s block. Dat is wat AI doet voor teksten genereren. Het genereert woorden en zinnen, en het kan alles aan, van productbeschrijvingen tot blogposts. Dus je hoeft nooit meer te staren naar dat lege tekstvak en je af te vragen waar de juiste woorden zijn gebleven. Daarnaast verbetert het je efficiëntie door snel en consistent grote hoeveelheden inhoud te produceren. Zie hieronder een aantal AI-tools om teksten te genereren die jou op weg zullen helpen met het verkennen van de mogelijkheden omtrent AI.

1. Shopware AI Copilot

Helpt bij het maken van verschillende soorten tekstinhoud, controleer de tekst op spelfouten en vertaal de tekst in elke gewenste taal.

shopware ai copilot tool
Nummer 1 van de 100 AI Tools: Shopware AI Copilot

2. Bard

Bard richt zich op het maken van tekst die jouw vragen op een natuurlijke en conversationele manier beantwoordt.

bard ai tool
Nummer 2 van de 100 AI Tools: Bard

3. Writesonic

Writesonic is een AI-gebaseerde schrijftool die contentschrijvers gebruiken om hun productiviteit te verhogen, writer’s block te overwinnen en schrijfvaardigheden te verbeteren. Het biedt duidelijke feedback, genereert ideeën voor artikelen en helpt inhoud van hoge kwaliteit te creëren, waaronder; SEO-metabeschrijvingen, blogberichten en advertentieteksten.

writesonic ai tool
Nummer 3 van de 100 AI Tools: Writesonic

4. Copysmith

Copysmith gebruikt AI om content te produceren. Het biedt gevarieerde mogelijkheden voor inhoud. Daarnaast richt het platform zich op het maken van publicaties in lange vorm die kunnen worden gebruikt in bijv. marketing. Je kan met dit platform dus snel en gemakkelijk inhoud van hoge kwaliteit maken.

copysmith ai tool
Nummer 4 van de 100 AI Tools: Copysmith

5. ChatGPT

ChatGPT is een AI-chatbot die gebruikmaakt van natuurlijke taalverwerking om in een gesprek op een mens te lijken. Het taalmodel kan reageren op vragen en een verscheidenheid aan geschreven inhoud maken, zoals; codes, e-mails, posts op sociale media en artikelen.

chatgpt ai tool
Nummer 5 van de 100 AI Tools: ChatGPT

6. Jasper, conversion.ai

Jasper is een softwaretool die kunstmatige intelligentie gebruikt. Het wordt op de markt gebracht als een tekstschrijfprogramma dat teksten voor websites, e-mails, sociale media, advertenties en nog veel meer kan genereren met een hoog conversiepercentage. Het kan korte advertenties en oproepen tot actie leveren, evenals langere inhoud voor blogberichten, webpagina’s en marketing.

jasper ai tool
Nummer 6 van de 100 AI Tools: Jasper

AI-Tools voor e-mailmarketing

Het inzetten van AI-tools voor e-mailmarketing in B2B e-commerce verhoogt de personalisatie door het automatisch aanpassen van content aan individuele klantvoorkeuren. Daarnaast verbetert het ook de betrokkenheid door het optimaliseren van verzendtijden en onderwerpregels op basis van data-analyse. Ook versterkt de conversie door gerichte aanbevelingen en op maat gemaakte inhoud te bieden. Zie hieronder een aantal AI-tools die je kunt gebruiken voor e-mailmarketing.

7. Klaviyo

Onze partner; Klaviyo richt zich op gepersonaliseerde e-mailmarketing voor bestaande klanten. Dankzij geavanceerde segmentatie mogelijkheden krijgen klanten waardevolle, maar bovenal relevante content op het juiste moment.

klaviyo ai tool
Nummer 7 van de 100 AI Tools: Klaviyo

8. Phrasee

Het doel van Phrasee is om marketeers te voorzien van AI-aangedreven software die de best presterende content produceert met controles en optimalisatie van enterprise-grade.

phrasee ai tool
Nummer 8 van de 100 AI Tools: Phrasee

9. Brevo

Brevo automatiseert e-mailmarketing, SMS-marketing en marketing. Dit is een geweldige tool om geautomatiseerde digitale marketingcampagnes te creëren.

brevo ai tool
Nummer 9 van de 100 AI Tools: Brevo

10. Mailchimp

Mailchimp levert AI-tools voor segmentatie en aanbevelingen voor e-mailinhoud.

mailchimp ai tool
Nummer 10 van de 100 AI Tools: Mailchimp

AI-Tools voor klantenservice

Het inzetten van AI-tools voor e-klantenservice verbetert de interactie door directe en geautomatiseerde antwoorden op veelgestelde vragen te bieden. Zie hier de tip van Henry Bol omtrent klantenservice en AI. Ook niet onbelangrijk is dat het de efficiëntie verhoogt door het verminderen van handmatige interventies en ondersteunt klanten proactief door bestelstatussen bij te houden en snelle oplossingen te bieden, wat resulteert in een verbeterde algehele klantervaring. Zie hieronder een aantal tools die je kunnen helpen met klantenservice.

11. Zendesk AI

Biedt geautomatiseerde klantenservice via chatbots en ticketbeheer.

zendesk ai tool
Nummer 11 van de 100 AI Tools: Zendesk AI

12. LiveChat

Integreert AI-chatbots om klantvragen in realtime te beantwoorden.

livechat ai tool
Nummer 12 van de 100 AI Tools: LiveChat

13. Ada Support

Levert zelflerende AI-chatbots voor gepersonaliseerde klantinteracties.

adasupport ai tool
Nummer 13 van de 100 AI Tools: Ada Support

14. Intercom Resolution Bot

Lost veelvoorkomende vragen op met behulp van AI-ondersteuning.

intercom resolution bot ai tool
Nummer 14 van de 100 AI Tools: Intercom Resolution Bot

AI-Tools om te analyseren

Het toepassen van AI-tools voor het analyseren binnen de B2B e-commerce kan besluitvorming versterken door diepgaande inzichten te bieden in klantgedrag, voorraadbeheer en markttrends. Dit resulteert namelijk weer in strategische optimalisatie van bedrijfsprocessen. Aldus, hebben wij hieronder een aantal tools geplaatst die jou kunnen helpen met analyseren.

15. Google Analytics

Biedt diepgaande analyses van websiteverkeer, gebruikersgedrag en conversies.

google analytics ai tool
Nummer 15 van de 100 AI Tools: Google Analytics

16. Kissmetrics

Traceert het klanttraject om inzicht te krijgen in het gedrag van bezoekers.

kissmetrics ai tool
Nummer 16 van de 100 AI Tools: Kissmetrics

17. Hotjar

Combineert heatmaps, sessie-opnamen en enquêtes om websitegebruik te analyseren.

Hotjar ai tool
Nummer 17 van de 100 AI Tools: Hotjar

18. MonkeyLearn

Voert sentimentanalyse en tekstclassificatie uit voor klantfeedback.

monkeylearn ai tool
Nummer 18 van de 100 AI Tools: MonkeyLearn

AI-Tools voor personalisatie

AI kan helpen bij het creëren van gepersonaliseerde online ervaringen voor B2B-klanten door inhoud, aanbiedingen en producten aan te passen op basis van hun voorkeuren en gedrag. Zie hieronder een aantal tools die jou zullen helpen met het personaliseren van de online ervaring.

19. Hello Retail

Hello Retail is een dienst die personalisatietools op maat maakt voor e-commercebedrijven.

hello retail ai tool
Nummer 19 van de 100 AI Tools: Hello Retail

20. Tweakwise

Tweakwise geeft jou de volledige controle over je site search, merchandising en recommendations en stelt je in staat om je bezoekers een gepersonaliseerde shopervaring te bieden.

tweakwise ai tool
Nummer 20 van de 100 AI Tools: Tweakwise

21. Retail Rocket

Retail Rocket is een all-in-1 Retentie Management Platform. Zij helpen drie belangrijke taken op te lossen: high-end marketingtechnologieën eenvoudiger te gebruiken maken voor marketeers, de marketingefficiëntie voor het bedrijf verbeteren en marketing daadwerkelijk nuttig maken voor jouw klanten.

retail rocket ai tool
Nummer 21 van de 100 AI Tools: Retail Rocket

22. Dynamic Yield

Past content en aanbiedingen aan op basis van gebruikersgedrag en voorkeuren.

dynamic yield ai tool
Nummer 22 van de 100 AI Tools: Dynamic Yield

23. Barilliance

Biedt gepersonaliseerde productaanbevelingen en e-mailcampagnes.

barilliance ai tool
Nummer 23 van de 100 AI Tools: Barilliance

24. Optimizely

Levert AI-gestuurde experimenten voor personalisatie van websites en apps.

optimizely ai tool
Nummer 24 van de 100 AI Tools: Optimizely

25. Sailthru

Creëert individuele klantprofielen voor hyper-gepersonaliseerde marketing.

sailthru ai tool
Nummer 25 van de 100 AI Tools: Sailthru

AI-Tools voor voorspelling en aanbevelingen

Het inzetten van AI-tools voor voorspellingen en aanbevelingen kan de nauwkeurigheid van vraagvoorspellingen verbeteren, waardoor voorraadbeheer geoptimaliseerd kan worden en tekorten of overschotten worden voorkomen. Deze tools versterken klantbetrokkenheid door gepersonaliseerde productaanbevelingen aan te bieden op basis van klantgedrag en voorkeuren, wat de cross-selling en upselling bevordert. Dit kan vervolgens weer resulteren in een verhoogde omzet en tevredenheid van klanten. Ook draagt het bij aan langdurige zakelijke relaties. Aldus, raden wij zeker aan deze tools te gaan benuttigen.

26. PredicSis.ai

Voorspelt klantgedrag en helpt bij het sturen van marketingstrategieën.

predicsis ai tool
Nummer 26 van de 100 AI Tools: PredicSis.ai

27. RichRelevance

Biedt realtime aanbevelingen voor gepersonaliseerde winkelervaringen.

richrelevance ai tool
Nummer 27 van de 100 AI Tools: Sailthru

28. Clerk.io

Geeft AI-aangedreven productaanbevelingen op basis van eerdere aankopen.

clerk ai tool
Nummer 28 van de 100 AI Tools: Sailthru

29. DynamicAction

Analyseert gegevens om inzicht te krijgen in toekomstige trends en voorraadoptimalisatie.

dynamic action ai tool
Nummer 29 van de 100 AI Tools: DynamicAction

AI-Tools voor zoekoptimalisatie

Het gebruik van AI-tools voor zoekoptimalisatie kan de de zichtbaarheid van je producten en inhoud verhogen door het identificeren van relevante zoekwoorden en het verbeteren van de zoekalgoritmen. Het effect wat dit kan hebben is dat het verkeer organischer zal verlopen. Deze tools versterken de gebruikerservaring door nauwkeurige en snel reagerende zoekresultaten te bieden, wat de klantbetrokkenheid en conversie verhoogt. Zie hieronder een aantal tools rondom zoekoptimalisatie.

30. BrightEdge

Optimaliseert zoekmachineprestaties met behulp van AI-gestuurde analyses.

brightedge
Nummer 30 van de 100 AI Tools: BrightEdge

31. MarketMuse

Biedt contentstrategieën en suggesties voor zoekmachineoptimalisatie.

marketmuse ai tool
Nummer 31 van de 100 AI Tools: MarketMuse

32. Conductor

Helpt bij het identificeren van zoekwoorden en het optimaliseren van content.

conductor ai tool
Nummer 32 van de 100 AI Tools: Conductor

AI-Tools voor Customer Relationship Management

Het inzetten van AI voor Customer Relationship Management wordt aanbevolen omdat het de mogelijkheid biedt om interacties met je klant te analyseren en zonodig te voorspellen, waardoor strategieën voor klantbehoud en cross-selling verder ontwikkeld kunnen worden, wat resulteert in een versterkte klantloyaliteit en verhoogde omzet. Een ketting van gevolgen dus waardoor het zeker een aanrader is. Deze tools verbeteren overigens ook de efficiëntie van gegevensbeheer en bieden bruikbare inzichten om gepersonaliseerde diensten en communicatie te verbeteren, wat de algehele B2B-klantervaring kan verbeteren. Hieronder hebben wij enkele tools rondom Customer Relationship Management voor jou genoteerd.

33. Salesforce Einstein

Biedt AI-ondersteunde CRM voor het beheren van klantrelaties.

salesforce einstein ai tool
Nummer 33 van de 100 AI Tools: Salesforce Einstein

34. HubSpot CRM

Levert AI-tools voor het organiseren van klantinteracties en follow-ups.

hubspot crm ai tool
Nummer 34 van de 100 AI Tools: HubSpot CRM

35. Zoho CRM

Biedt AI-gestuurde analyses om verkoopkansen te identificeren.

zoho crm
Nummer 35 van de 100 AI Tools: Zoho CRM

AI-Tools voor beheer van klantbeoordelingen

Stel je voor dat je een gigantische stapel klantbeoordelingen hebt – serieus, het lijkt op een berg. Nu, komt uit het niets AI je kantoor binnen en begint als een razende door die stapel te gaan. Het bevestigd wat klanten écht zeggen, vindt verborgen hints en trends, en geeft je waar je naar opzoek bent zonder dat je een hele dag hoeft te lezen. Dat betekent dat je kunt ontdekken wat je goed doet en waar je kunt verbeteren, en dat allemaal terwijl je nog steeds tijd hebt voor een fatsoenlijke lunchpauze. Het is als het hebben van een superkrachtige klantfeedback assistent die je helpt om je B2B e-commerce te verbeteren zonder het gedoe.

36. Bazaarvoice

Beheert en analyseert klantbeoordelingen en -feedback met AI.

bazaarvoice ai tool
Nummer 36 van de 100 AI Tools: Bazaarvoice

37. Yotpo

Biedt beoordelings- en feedbackbeheer voor betrokkenheid en conversie.

yotpo ai tool
Nummer 37 van de 100 AI Tools: Yotpo

38. Feefoo

Verzamelt, beheert en publiceert klantbeoordelingen voor merken.

feefoo ai tool
Nummer 38 van de 100 AI Tools: Feefoo

AI-Tools voor voorraadbeheer

Je hebt een magazijn vol spullen en je probeert bij te houden wat erin en eruit gaat. Dat klinkt als een hoofdpijndossier, toch? Gelukkig hebben wij goed nieuws en dit nieuws komt in de vorm van; jawel, een AI-tool. De AI zal als een speurneus door je verkoopgegevens gaan., Hierna voorspelt de AI wanneer je moet bestellen zodat je nooit zonder die goedverkopende producten komt te zitten. Geen giswerk meer en geen slapeloze nachten over voorraadtekorten. Het is als een soort toekomstvoorspeller voor je magazijn, en je kunt die tijd en moeite besparen om te focussen op dingen die echt belangrijk zijn.

39. Optiply

Voor alle webshops en groothandels die zelf voorraad houden (in hun eigen magazijn of bij een fulfilment partij). Je verstuurt de producten zoals je ze ook ontvangt.

optiply ai tool
Nummer 39 van de 100 AI Tools: Optiply

40. Vekia

Voorspelt de vraag naar producten om voorraadniveaus te optimaliseren.

vekia ai tool
Nummer 40 van de 100 AI Tools: Vekia

41. Coupa

Gebruikt AI om supply chain- en voorraadoptimalisatie te bereiken.

llamasoft ai tool
Nummer 41 van de 100 AI Tools: Coupa

42. Blue Yonder

Biedt AI-gestuurde oplossingen voor nauwkeuriger voorraadbeheer.

blue yonder
Nummer 42 van de 100 AI Tools: Blue Yonder

AI-Tools voor gegenereerde foto’s

Je hebt een ton producten die je online wilt tentoonstellen, maar je hebt niet genoeg tijd of geld om voor elk item een ‘fancy’ fotoshoot te regelen. Nou, tegenwoordig is AI je digitale designer. Het kan realistisch uitziende foto’s van je producten genereren zonder dat je een camera hoeft aan te raken. Het is als magie, maar dan met pixels en codes. Dat betekent dat jij je klanten al die coole spullen kunt laten zien zonder gedoe en zonder het normaal benodigde budget. Hieronder zul je een aantal tools vinden die je verder gaan helpen.

43. Midjourney

Midjourney is een voorbeeld van generatieve AI die aanwijzingen via taal kan omzetten naar beelden.

midjourney ai tool
Nummer 43 van de 100 AI Tools: Midjourney

44. Photomosh

PhotoMosh is een online tool die verschillende visuele effecten en vervormingen toepast op afbeeldingen. Het kan worden gebruikt om foto’s een abstracte en experimentele uitstraling te geven.

photomosh ai tool
Nummer 44 van de 100 AI Tools: Photomosh

AI-Tools voor A/B-Testen

45. VWO

Voert A/B-tests uit om website- en conversie-optimalisatie te verbeteren.

vwo ai tool
Nummer 45 van de 100 AI Tools: VWO

46. ABTesting.ai

Levert personalisatie en A/B-tests voor e-commerceplatforms.

abtesting ai tool
Nummer 46 van de 100 AI Tools: ABTesting.ai

AI-Tools voor Verkoop

Het draait uiteindelijk allemaal om verkopen, toch? Maar laten we eerlijk zijn, soms kunnen die B2B-deals een beetje als een doolhof aanvoelen. Maar nu kan AI je slimme verkoopmaatje zijn. Het gaat razendsnel door gegevens, vindt patronen in wie wanneer wat koopt en spot kansen die je misschien zelf over het hoofd ziet. Dus je kunt die klanten benaderen met precies wat ze willen, op het juiste moment. Het is als een geheime code voor het verhogen van je omzet, zonder dat je zelf een wiskundegenie hoeft te zijn. Hoe top is dat?

47. Drift

Biedt AI-chatbots om potentiële klanten te begeleiden en te converteren.

drift ai tool
Nummer 47 van de 100 AI Tools: Drift

48. Tars

Creëert chatbots voor productaanbevelingen en aankoopbegeleiding.

tars ai tool
Nummer 48 van de 100 AI Tools: Tars

AI-Tools voor social media

Oké, je kent die eindeloze scroll op sociale media wel, toch? Nou, stel je voor dat je AI inzet om dat allemaal te doorgronden en te begrijpen wat mensen in de B2B-wereld willen. Het kan je vertellen wanneer je moet posten, welke hashtags te gebruiken en zelfs welke grappige meme je kunt inzetten om de aandacht te trekken. Het is als een soort social media guru die je helpt om je B2B-berichten de likes en shares te geven die ze verdienen zonder dat het veel extra moeite kost. Daarom hebben wij voor jou wat handige tools genoteerd die hierbij kunnen helpen.

49. Emplifi

Analyseert sociale media-gegevens om trends en prestaties te begrijpen.

emplifi ai tool
Nummer 49 van de 100 AI Tools: Emplifi

50. Revealbot

Biedt geautomatiseerde optimalisatie van sociale media-advertenties.

revealbot ai tool
Nummer 50 van de 100 AI Tools: Revealbot

51. Brandwatch

Biedt AI-ondersteunde planning en analyse van sociale media-content.

brandwatch ai tool
Nummer 51 van de 100 AI Tools: Brandwatch

AI-Tools voor productconfiguratie

Deze AI-Tools kunnen jou verder helpen bij het samenstellen van complexe producten zonder dat je een hoop telefoontjes of e-mails nodig hebt. Het zorgt ervoor dat je klanten hun eigen perfecte product kunnen bouwen, met de juiste specs en alles, zonder dat ze in de war raken. Dus jij kunt je focussen op het bouwen van geweldige spullen en laat de AI het ‘custom-made’ gedeelte regelen. Het is alsof je een virtuele personal shopper hebt, maar dan voor B2B-producten.

52. Zoovu

Biedt AI-gestuurde productconfiguratoren voor complexe aankopen.

zoovu ai tool
Nummer 52 van de 100 AI Tools: Zoovu

53. Cadesign form

Biedt productconfiguratie en visualisatie voor meubelbedrijven.

cadesign form ai tool
Nummer 53 van de 100 AI Tools: Tars

AI-Tools voor trendvoorspelling

54. Trend Hunter

Identificeert opkomende trends op basis van AI-aangedreven analyses.

trend hunter ai tool
Nummer 54 van de 100 AI Tools: Trend Hunter

55. WGSN

Levert trendvoorspellingen en industrie-inzichten voor e-commerce.

wgsn ai tool
Nummer 55 van de 100 AI Tools: WGSN

56. Stylumia

Biedt mode- en lifestyle-trendvoorspelling met behulp van AI.

stylumia ai tool
Nummer 56 van de 100 AI Tools: Sylumia

AI-Tools voor marktvoorspelling

Heb je ooit proberen te raden wat er in de toekomst zal gaan gebeuren, wetende dat dit vrijwel onmogelijk is? Nou, AI doet wat ons veel tijd kost. Het zal raden waar de markt naartoe zal gaan. Dit wordt gebaseerd op de huidige patronen en trends die de AI zal spotten. Dus je kunt bijvoorbeeld een trend proberen te voorspellen voordat het echt een hit wordt. Dat betekent weer slimmer zakendoen zonder het zweet van het gokken. Het is als een soort marktgoeroe, maar dan met meer cijfers en minder mysterie. Hoe dan ook, wij raden zeker aan te beginnen met het implementeren van AI voor marktvoorspellingen.

57. Wiser Solutions

Biedt prijsvoorspellingen en concurrentieanalyses voor e-commerce.

wiser solutions ai tool
Nummer 57 van de 100 AI Tools: Wiser Solutions

58. Relex Solutions

Optimaliseert vraagprognoses en voorraadplanning met AI.

relex solutions ai tool
Nummer 58 van de 100 AI Tools: Relex Solutions

59. Demand Forecasting by IBM

Levert voorspellende analyses voor vraagvoorspelling.

demand forecasting by ibm ai tool
Nummer 59 van de 100 AI Tools: Demand Forecasting by IBM

AI-Tools voor feedback verzameling

In het snel veranderende landschap van B2B e-commerce is het verzamelen van waardevolle feedback van jouw klanten een cruciaal onderdeel van succes. Traditionele methoden voor het verzamelen van feedback zijn in het digitale tijdperk mogelijk niet efficiënt genoeg. Door gebruik te maken van AI voor het verzamelen van feedback, kun je als bedrijf in B2B e-commerce een groot aantal voordelen ontdekken die je helpen met het verbeteren van je concurrentiepositie.

60. Survicate

Verzamelt feedback via enquêtes en formulieren om inzicht te krijgen in klantbehoeften.

survicate ai tool
Nummer 60 van de 100 AI Tools: Survicate

61. Typeform

Biedt interactieve enquêtes en formulieren voor diepgaande inzichten.

typeform ai tool
Nummer 61 van de 100 AI Tools: Typeform

62. AskNicely

Vraagt klanten om feedback en beoordelingen voor continue verbetering.

asknicely ai tool
Nummer 62 van de 100 AI Tools: AskNicely

AI-Tools voor fraudepreventie

AI kan verdacht gedrag en patronen detecteren die kunnen wijzen op frauduleuze activiteiten. Dit is vooral belangrijk bij B2B-transacties waar grote bedragen gemoeid mee zijn. Zie hieronder een aantal AI-tools die jou zullen helpen met het preventief opsporen van fraude.

63. Sift

Detecteert en voorkomt fraude met behulp van machine learning en AI.

sift ai tool
Nummer 63 van de 100 AI Tools: Sift

64. Riskified

Gebruikt AI om legitieme bestellingen te onderscheiden van verdachte activiteiten.

riskified ai tool
Nummer 64 van de 100 AI Tools: Risktified

65. Forter

Biedt realtime fraudepreventie met behulp van AI-gestuurde analyses.

forter ai tool
Nummer 65 van de 100 AI Tools: Forter

AI-Tools voor conversieoptimalisatie

Het gebruik van AI voor conversieoptimalisatie helpt je om meer klanten door de virtuele kassa te krijgen. Het analyseert het gedrag van bezoekers op je site en ontdekt knelpunten en kansen die je misschien zelf over het hoofd ziet. Hierdoor kun je je site fine-tunen, knoppen strategisch plaatsen en aanpassingen maken die ervoor zorgen dat die bezoekers daadwerkelijk klanten worden. Zie hieronder een aantal tools die wij aanraden voor conversieoptimalisatie.

66. Unbounce

Creëert aangepaste bestemmingspagina’s voor hogere conversies met A/B-tests.

unbounce ai tool
Nummer 66 van de 100 AI Tools: Unbounce

67. Crazy Egg

Biedt heatmaps en scrollmaps om website-elementen te optimaliseren.

crazy egg ai tool
Nummer 67 van de 100 AI Tools: Crazy Egg

AI-Tools voor betaalprocessen

Het gebruik van AI voor betaalprocessen wordt aangeraden omdat het als een soort hypermoderne kassier functioneert die achter de schermen werkt. Het zorgt ervoor dat betalingen vlot en veilig verlopen. Ook begrijpt de AI de voorkeuren van je klanten als het gaat om betaalmethoden. Dit betekent minder hoofdpijn voor jou en meer tevreden klanten die moeiteloos kunnen afrekenen. Dat is tenslotte waar het allemaal om draait.

68. Stripe Radar

Gebruikt machine learning om frauduleuze betalingen te identificeren.

stripe radar ai tool
Nummer 68 van de 100 AI Tools: Stripe Radar

69. Adyen

Biedt AI-gestuurde betalingsverwerking voor e-commercebedrijven.

adyen ai tool
Nummer 69 van de 100 AI Tools: Ayden

70. PayPal Fraud Protection

Detecteert en voorkomt frauduleuze transacties met AI.

paypal fraud protection ai tool
Nummer 70 van de 100 AI Tools: Paypal Fraud Protection

AI-Tools voor Search Engine Optimization (SEO)

Je hebt een gigantische voorraad met woorden en zoekwoorden, maar je hebt geen flauw idee welke het algoritme van Google echt zal raken. Dat is waar AI als een zoekwoordexpert te hulp schiet. Het doorzoekt die oneindig aantal mogelijkheden aan woorden als een doorgewinterde schattenjager en haalt dan die gouden zoekwoorden op die je naar de top van de zoekresultaten zullen brengen. Daarom hebben wij weer een lijstje met tools voor jou opgeschreven die kunnen helpen met SEO.

71. Surfer SEO

Surfer SEO is een cloudgebaseerde on-page optimalisatietool waarmee je je eigen pagina’s kunt analyseren en vergelijken met wat er momenteel op de SERP’s scoort.

surfer seo ai tool
Nummer 71 van de 100 AI Tools: Surfer SEO

72. Frase

Frase is een platform om schrijvers te helpen bij het onderzoeken, creëren en optimaliseren van SEO-vriendelijke inhoud.

frase ai tool for google
Nummer 72 van de 100 AI Tools: Frase

73. Clearscope

Clearscope is een SEO-tool gespecialiseerd in contentoptimalisatie.

clearscope ai tool
Nummer 73 van de 100 AI Tools: Clearscope

74. Screaming Frog

Ontwikkelt zoekstrategieën voor grote, middelgrote en kleine ondernemingen. Ze voeren opmerkelijk succesvolle zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde zoekcampagnes (PPC) uit met behulp van een unieke mix van gegevens, technologie en creativiteit.

screaming frog ai tool
Nummer 74 van de 100 AI Tools: Screaming Frog

75. Sitebulb

Controleert je website en produceert bruikbare aanbevelingen en prachtige visualisaties.

sitebulb ai tool
Nummer 75 van de 100 AI Tools: Sitebulb

76. Yoast

Maakt gebruik van geavanceerde generatieve AI om aantrekkelijke, creatieve, SEO-geoptimaliseerde titels en metabeschrijvingen te maken.

yoast ai tool
Nummer 76 van de 100 AI Tools: Yoast

AI-Tools voor omnichannel strategie

Je hebt klanten die vanuit alle hoeken komen – smartphones, laptops, fysieke winkels – je naam, het maakt ze niet uit, zolang ze maar krijgen wat ze willen. Dat is waar AI binnen B2B e-commerce als een soort supervriendelijke navigator binnenkomt. Het kent je klanten als hun beste vriend en herkent hun voorkeuren en gedrag overal, of ze nu in hun pyjama op hun telefoon winkelen of serieus doen met hun laptop.

77. Sales Force

Dit platform maakt gebruik van AI om klantgedrag te analyseren en gepersonaliseerde aanbevelingen te doen, zowel online als in fysieke winkels.

sales force ai tool
Nummer 77 van de 100 AI Tools: Sales Force

78. Adobe Experience Cloud

Met AI-gestuurde personalisatie- en segmentatiefuncties kun je klantinteracties aanpassen over verschillende kanalen, waaronder web, mobiel en sociale media.

adobe experience cloud ai tool
Nummer 78 van de 100 AI Tools: Adobe Experience Cloud

79. Emarsys

Dit marketingautomatiseringsplatform biedt AI-aangedreven personalisatie en segmentatie om relevante inhoud en aanbiedingen over alle kanalen te leveren.

emarsys ai tool
Nummer 79 van de 100 AI Tools: Sitebulb

80. SAP Commerce Cloud

Dit platform biedt AI-aangedreven productaanbevelingen en personalisatie om klantbetrokkenheid te vergroten, ongeacht of klanten online winkelen, in de winkel zijn of via mobiel.

sap commerce cloud
Nummer 80 van de 100 AI Tools: SAP Commerce Cloud

81. Segment

Segment maakt het mogelijk om klantgegevens te verzamelen en te consolideren van verschillende kanalen. Dit is handig omdat je een holistisch beeld van klanten kunt creëren en personalisatie kunt verbeteren.

segment ai tool
Nummer 81 van de 100 AI Tools: Segment

AI-Tools voor retargetting

Je bezoekers dwalen misschien af, maar AI zorgt ervoor dat ze niet vergeten wat je te bieden hebt. Het gooit die advertenties en aanbiedingen op ze af, waar ze ook rondhangen, en geeft ze een tweede kans om die deal te sluiten die ze eerder misten. Het is als het hebben van een slimme assistent die weet hoe je mensen moet vasthouden zonder irritant te zijn.

82. AdRoll

AdRoll maakt gebruik van AI om gedragsgegevens te analyseren en gepersonaliseerde advertenties te leveren aan gebruikers die eerder je website hebben bezocht.

adroll ai tool
Nummer 82 van de 100 AI Tools: Segment

83. Criteo

Criteo gebruikt AI en machine learning om dynamische retargeting-advertenties te maken die specifiek zijn afgestemd op de interesses en gedragingen van individuele gebruikers.

criteo ai tool
Nummer 83 van de 100 AI Tools: Criteo

84. 6Sense

Met AI-aangedreven segmentatie en personalisatie biedt Perfect Audience advertenties die gericht zijn op eerdere websitebezoekers en hun gedrag.

6Sense ai tool
Nummer 84 van de 100 AI Tools: 6Sense

85. Adtriba

Adtriba biedt AI-aangedreven attributie- en retargetingoplossingen om je advertentie-uitgaven te optimaliseren en gebruikers opnieuw te betrekken.

adtriba ai tool
Nummer 85 van de 100 AI Tools: Adtriba

86. Adikteev

Adikteev maakt gebruik van AI om gebruikers te targeten met relevante retargeting-advertenties op basis van hun eerdere interacties.

adikteev ai tool
Nummer 86 van de 100 AI Tools: Adikteev

AI-Tools voor automatisering van marketingcampagnes

Met deze tools maak je dingen gepersonaliseerd zonder dat je elk knopje en elke e-mail handmatig hoeft in te stellen. AI stuurt de juiste berichten naar de juiste mensen op het juiste moment. Het ziet wanneer iemand een winkelwagentje achterlaat en stuurt een vriendelijke “Hey, je hebt iets vergeten” e-mail. Het houdt klanten betrokken met relevante content en aanbiedingen. En het beste is dat terwijl je misschien op kantoor een kop koffie haalt, AI achter de schermen door blijft werken en al die marketingtaken automatisch uitvoert.

87. Pardot

Pardot, onderdeel van Salesforce, gebruikt AI voor het automatiseren van marketingprocessen, lead nurturing en het verzenden van relevante content op het juiste moment.

pardot ai tool
Nummer 87 van de 100 AI Tools: Pardot

88. Act-on

Act-On maakt gebruik van AI om marketingcampagnes te optimaliseren, leads te segmenteren en automatisch gepersonaliseerde berichten te versturen.

act on ai tool
Nummer 88 van de 100 AI Tools: Act-on

89. SharpSpring

SharpSpring biedt AI-gedreven automatisering van marketingcampagnes, lead tracking en rapportage om de betrokkenheid van klanten te vergroten.

sharpspring ai tool
Nummer 89 van de 100 AI Tools: Sharp Spring

90. Campaign Monitor

Campaign Monitor maakt gebruik van AI om gepersonaliseerde e-mails en campagnes te creëren, gebaseerd op klantgedrag en -interacties.

campaign monitor
Nummer 90 van de 100 AI Tools: Campaign Monitor

AI-Tools voor voice commerce

Voice commerce, het gebruik van spraakgestuurde apparaten en technologieën voor het doen van online aankopen, is een opkomende trend in e-commerce. Om voice commerce effectief te faciliteren, kunnen bedrijven gebruikmaken van AI-tools en -platforms. Hier zijn enkele van de beste AI-tools voor voice commerce:

91. Voiceflow

Voiceflow is een no-code platform ontworpen voor het bouwen van spraaktoepassingen. Het vereenvoudigt het proces van het creëren van voice commerce ervaringen voor verschillende spraakassistenten, waaronder Amazon Alexa en Google Assistant.

voiceflow ai tool
Nummer 91 van de 100 AI Tools: Voiceflow

92. IBM Watson Assistant

IBM’s Watson Assistant is een AI-gebaseerd chatbotplatform dat kan worden geïntegreerd in voice commerce-toepassingen. Het ondersteunt meerdere platforms, waaronder spraakassistenten, om naadloze interacties met klanten mogelijk te maken.

ibm watson assistant ai tool
Nummer 92 van de 100 AI Tools: IBM Watson Assistant

93. SAP Conversational AI

Met het platform van SAP kunnen bedrijven chatbots en spraakgestuurde toepassingen bouwen die kunnen worden geïntegreerd in e-commercesystemen om op spraak gebaseerde winkelervaringen mogelijk te maken.

sap conversational ai tool
Nummer 93 van de 100 AI Tools: SAP Conversational AI

94. Bespoken.io

Bespoken.io biedt tools voor het testen en monitoren van spraaktoepassingen. Het verzekert de kwaliteit en prestaties van voice commerce toepassingen op verschillende platformen.

bespoken ai tool
Nummer 94 van de 100 AI Tools: Bespoken.io

AI Tools voor voorspellend onderhoud

Mocht je nou veel met machines werken? Dan zijn dit de perfecte AI-tools voor jou. Voorspellend onderhoud is een cruciale toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in verschillende sectoren, waaronder productie, luchtvaart en energie. Het gaat om het gebruik van AI en machine-learningtechnieken om te voorspellen wanneer apparatuur of machines het waarschijnlijk zullen begeven, zodat er proactief onderhoud kan worden uitgevoerd, waardoor de stilstandtijd wordt verminderd en de kosten worden verlaagd. Hier zijn enkele van de beste AI-tools en platforms voor voorspellend onderhoud:

95. IBM Maximo Asset Monitor

IBM biedt Maximo Asset Monitor, een AI-gebaseerd platform voor het monitoren van de gezondheid en prestaties van industriële assets. Het gebruikt AI en IoT-gegevens om storingen in apparatuur te voorspellen en onderhoudsschema’s te optimaliseren.

ibm maximo asset monitor ai tool
Nummer 95 van de 100 AI Tools: IBM Maximo Asset Monitor

96. Microsoft Azure IoT

Azure IoT biedt een reeks tools en services voor voorspellend onderhoud, waaronder Azure Machine Learning, Azure IoT Edge en Azure Stream Analytics. Deze tools maken realtime gegevensanalyse en voorspellende modellering voor apparatuurbewaking mogelijk.

microsoft azure iot ai tool
Nummer 96 van de 100 AI Tools: Microsoft Azure IoT

97. Falkonry

Falkonry biedt een platform voor voorspellende operaties dat industriële bedrijven helpt storingen in apparatuur te voorspellen, operaties te optimaliseren en de betrouwbaarheid van bedrijfsmiddelen te verbeteren met behulp van AI en machine learning.

falkonry ai tool
Nummer 97 van de 100 AI Tools: Falkonry

98. C3.ai

C3.ai biedt een op AI gebaseerde oplossing voor voorspellend onderhoud die kan worden aangepast voor verschillende industrieën, waaronder lucht- en ruimtevaart, energie en productie. Het biedt voorspellende analyses en mogelijkheden voor real-time monitoring.

c3 ai tool
Nummer 98 van de 100 AI Tools: C3.ai

AI Tools voor Contractbeheer

Contractbeheer is een cruciaal onderdeel van veel bedrijven en AI-tools kunnen de efficiëntie en nauwkeurigheid van dit proces aanzienlijk verbeteren. Hier zijn enkele van de beste AI-tools voor contractbeheer:

99. Icertis

Icertis biedt een AI-gestuurd platform voor contractbeheer dat organisaties helpt contracten gedurende hun hele levenscyclus te beheren. Het maakt gebruik van AI om belangrijke contractgegevens te extraheren en te analyseren, waardoor naleving wordt gewaarborgd en risico’s worden verminderd.

icertis ai tool
Nummer 99 van de 100 AI Tools: Icertis

100. DocuSign Insight

DocuSign Insight, mogelijk gemaakt door Seal Software (overgenomen door DocuSign), gebruikt AI en natuurlijke taalverwerking (NLP) om contracten te analyseren en er essentiële informatie uit te halen. Het helpt organisaties hun contractportfolio’s beter te begrijpen en potentiële risico’s te identificeren.

docusign insight ai tool
Nummer 100 van de 100 AI Tools: DocuSign Insight

Dat zijn ze dan; de 100 AI tools die jouw bedrijf op weg gaan helpen naar maximale efficiëntie en jouw klanten de allerbeste customer experience laten ervaren. Van gepersonaliseerde productaanbevelingen tot gestroomlijnd voorraadbeheer en responsieve klantenondersteuning, met deze AI-tools zit je goed.