Meld je gratis aan voor onze aankomende webinars & events

Dit zijn de nieuwste features van Klaviyo

Het team van Klaviyo is zeer gedreven én enthousiast om met jou, de webshopeigenaar, mee te denken. Hoe kun je e-mailmarketing automation het beste inzetten, optimaliseren, door ontwikkelen en monitoren? Dit zijn stuk voor stuk onderwerpen waar Klaviyo continu aandacht aan besteedt en dat blijkt ook uit de nieuwste features die het platform biedt.

AI functies

Met AI als trending topic van 2023 én 2024 was ook Klaviyo al even op de achtergrond bezig met het ontwikkelen van AI functies voor het platform. Begin dit jaar werd ”Klaviyo AI” dan ook met veel gejuich gelanceerd en ontvangen bij Klaviyo gebruikers.

“At Klaviyo, we believe the future of marketing is autonomous – and that technology should make it easier for marketers to focus on what matters: ideas, strategy and creating. Today we’re excited to launch Klaviyo AI and empower our customers to leverage our full suite of AI capabilities and drive revenue. AI has always been ingrained in our DNA. We started with predictive analytics, to help anticipate consumer needs. We then expanded into generative capabilities to streamline work and accelerate content creation. Now we’re focused on autonomous AI, and creating a platform that continuously learns and adapts, refining strategies for the best outcomes in a fraction of the time.” Andrew Bialecki, co-founder and CEO of Klaviyo

Dit zijn de drie nieuwe AI functionaliteiten

Klaviyo maakte natuurlijk zelf al gebruik van AI, denk aan predictive analytics en product recommendations, maar met deze nieuwe functionaliteiten kun je zelf aan de slag:

  • Segmenten: Vergeet het zelf maken van segmenten op basis van voorwaarden. Met een goed omschreven prompt regelt Klaviyo direct jouw gewenste segment. Indien nodig kun je de voorwaarden nog wel aanpassen om het segment aan te scherpen. Ben je direct tevreden na je prompt? Dan hoef je niks meer te doen en is jouw segment ready to use!
  • E-mail AI: Een dagje geen inspiratie voor een goede e-mail? Creëer een prompt met je doelen, segmenten en gewenste content en laat AI een kant en klare e-mail voor je ontwerpen. Deze is nog aanpasbaar, maar AI regelt voor jou in een paar seconden een bruikbare e-mail. 
  • Forms AI: Altijd al afgevraagd welk sign-up formulier het beste werkt in jouw webshop? De AI functie bij forms optimaliseert formulieren voor conversie door verschillende varianten te testen en best practices toe te passen.

Portfolio account

Tien brands, vier verschillende landen en een hele reeks aan Klaviyo accounts waar je separaat moet inloggen om de statistieken te bekijken. Het kan zomaar zijn dat jij je hierin herkent. Om dit beter te organiseren is er per 1 mei 2024 de mogelijkheid om een portfolio account aan te maken!

Wat kun je met een portfolio account?

Dankzij een portfolio account kun je al jouw Klaviyo accounts in een overzicht bewaren, beheren en bekijken. Zo zie je alle statistieken van alle brands en landen tegelijkertijd, maar beheer je ook gebruikers vanuit het portfolio account. Ook het kopiëren van succesvolle flows is nog nooit zo makkelijk geweest. Met een paar klikken kopieer je een flow van het ene account naar het andere.

Klaviyo features

Bonjour Klaviyo

Tot aan mei 2024 was het Klaviyo platform alleen in het Engels beschikbaar, maar daar is verandering in gekomen. Met één druk op de knop (oké, misschien twee klikken in totaal) zet je alles om naar het Frans. Niet handig voor ons Nederlanders, want Frans is een taal die wij niet standaard beheersen. Maar… goed nieuws: ook het vertalen van het gehele platform (inclusief help center) naar het Nederlands staat op de roadmap. Andere talen volgen ook, dus werk je in een internationaal bedrijf dan zijn er vast meerdere collega’s binnenkort een stukje gelukkiger.

Eindelijk SMS en WhatsApp

Wist je dat de open rate van een SMS gemiddeld hoger ligt dan een e-mail? En dat sommige gebruikers specifiek alleen opt-in kiezen voor SMS? Kortom, daar liggen kansen. En sinds april 2024 is er ook vanuit Klaviyo voor Nederland een integratie voor SMS. Het duurt niet lang meer (dit jaar) voordat heel Europa volgt. Betreft WhatsApp zijn we nog in afwachting, maar dat zal ook vast niet lang meer duren.

Nieuwsgierig naar alle Klaviyo features?

Je maakt nog geen gebruik van Klaviyo, maar bent nu wel heel geinteresseerd na het lezen van dit verhaal? Wij gaven eerder al eens een interessant webinar over Klaviyo dat je gratis kunt terugkijken. Je mag ons natuurlijk ook direct contacten voor een demo!