Nieuwe btw-regels voor Europese e-commerce

nieuwe btw-regels Europese e-commerce

Verzend je je producten naar EU-landen buiten Nederland? Lees dan snel verder!

De btw-regels voor verkopen aan EU-landen veranderen op 1 juli 2021. De eerste verandering is een verlaging van het drempelbedrag, vanaf welke omzet je btw moet betalen. Daarnaast is er een vereenvoudigde btw-aangifte via een éénloketsysteem. Hierdoor hoef je niet meer in elk EU-land afzonderlijk btw af te dragen.

“Nieuwe btw-regels voor Europese e-commerce” verder lezen

Direct-to-consumer

Direct to consumer

Veel bedrijven willen de klantreis steeds beter optimaliseren. Als je dan gebruik maakt van een retailer heb je natuurlijk weinig mogelijkheden. Daarom stappen steeds meer bedrijven over op een direct-to-consumer model. De corona crisis zou dit ook versneld kunnen hebben. Wat is zo’n model? En wat zijn de voor- en nadelen?

“Direct-to-consumer” verder lezen

Google’s Core Web Vitals (en onze scan)

Google Search

Wanneer je iets zoekt op Google wil je het beste antwoord zo snel mogelijk vinden. Het team van Google Search is altijd opzoek naar manieren om de zoekresultaten te optimaliseren. In mei 2020 heeft Google aangekondigd dat ze meer gaan letten op de page experience bij het bepalen van de ranking van websites. Het afgelopen jaar heeft Google drie nieuwe maatstaven getest om zoekresultaten te verbeteren; Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) en Cumulative Layout Shift (CLS). Met deze drie Google Web Vitals kan gekwantificeerd worden hoe goed de user experience op jouw website is. In mei 2021 gaat Google deze drie nieuwe maatstaven toevoegen aan de module waarmee de ranking wordt bepaald.

Wil je weten hoe jouw webshop scoort op de Core Web Vitals? We hebben een Web Vitals scan ontwikkeld zodat je weet hoe jouw webshop ervoor staat. We helpen je graag met het verbeteren van de user experience, zodat je hoger in Google komt.

Neem snel contact met ons op!

“Google’s Core Web Vitals (en onze scan)” verder lezen

Met funnel tracking ontdekken waar je klanten verliest

webhop tracking

Het veelgehoorde cliché “meten is weten”, is zeker waar als het gaat om tracking op je webshop. Het bijhouden van welke (landings)pagina’s je bezoeker bekijkt en in kaart brengen welk product is verkocht voor welke prijs zijn zaken die vrijwel iedere webshop eigenaar wil doormeten. De laatste jaren is er nog een stukje tracking bijgekomen waar wij groot fan van zijn, funnel tracking. Maar wat kun jij hiermee?

“Met funnel tracking ontdekken waar je klanten verliest” verder lezen