Direct-to-consumer

Direct to consumer

Veel bedrijven willen de klantreis steeds beter optimaliseren. Als je dan gebruik maakt van een retailer heb je natuurlijk weinig mogelijkheden. Daarom stappen steeds meer bedrijven over op een direct-to-consumer model. De corona crisis zou dit ook versneld kunnen hebben. Wat is zo’n model? En wat zijn de voor- en nadelen?

“Direct-to-consumer” verder lezen

Google’s Core Web Vitals

Google Search

Wanneer je iets zoekt op Google wil je het beste antwoord zo snel mogelijk vinden. Het team van Google Search is altijd opzoek naar manieren om de zoekresultaten te optimaliseren. In mei 2020 heeft Google aangekondigd dat ze meer gaan letten op de page experience bij het bepalen van de ranking van websites. Het afgelopen jaar heeft Google drie nieuwe maatstaven getest om zoekresultaten te verbeteren; Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) en Cumulative Layout Shift (CLS). Met deze drie Google Web Vitals kan gekwantificeerd worden hoe goed de user experience op jouw website is. In mei 2021 gaat Google deze drie nieuwe maatstaven toevoegen aan de module waarmee de ranking wordt bepaald.

“Google’s Core Web Vitals” verder lezen

Met funnel tracking ontdekken waar je klanten verliest

webhop tracking

Het veelgehoorde cliché “meten is weten”, is zeker waar als het gaat om tracking op je webshop. Het bijhouden van welke (landings)pagina’s je bezoeker bekijkt en in kaart brengen welk product is verkocht voor welke prijs zijn zaken die vrijwel iedere webshop eigenaar wil doormeten. De laatste jaren is er nog een stukje tracking bijgekomen waar wij groot fan van zijn, funnel tracking. Maar wat kun jij hiermee?

“Met funnel tracking ontdekken waar je klanten verliest” verder lezen

E-commerce na corona

e-commerce na corona

Sinds de uitbraak van het coronavirus wordt er veel meer online besteld. De omzet binnen de e-commerce sector steeg in het tweede kwartaal van 2020 met 37% t.o.v. hetzelfde kwartaal in 2019 (CBS, 2020). Sommige bedrijfsbestuurders twijfelen of corona alleen tijdelijk zorgt voor meer online bestellingen, of dat deze toename ook doorzet na de coronacrisis. Met andere woorden: heeft het zin om te investeren in een webshop? Om deze vraag te beantwoorden is het verstandig om naar de toekomst te kijken.

In dit artikel laten we het (vervelende) heden achter ons en kijken we naar de toekomst; de e-commerce sector na corona. Met als belangrijkste vraag: blijven consumenten (B2C) en inkopers (B2B) meer online bestellen als de maatregelen opgeheven worden?

Lees meer

Tijd voor een webshop migratie? Vergeet SEO niet!

seo migratie

Je webshop migreren van het ene naar het andere platform is een flinke onderneming. Het is een proces waarbij zoveel komt kijken dat één onderdeel nogal eens wordt vergeten, namelijk SEO. En geloof ons maar, dat wil je niet. Want als je SEO niet meeneemt, kun je gedag zeggen tegen je opgebouwde historie, linkwaarde en positie in de Google zoekresultaten.

“Tijd voor een webshop migratie? Vergeet SEO niet!” verder lezen

Shopware 6 cloud vs. open source

shopware cloud open source

Bij het starten van een webshop moeten er veel beslissingen gemaakt worden. Zo moet je onder andere kiezen welke ‘soort’ webshop het beste past bij jouw bedrijf; misschien wel de belangrijkste keuze. De twee soorten webshops die we beschrijven in dit artikel zijn: cloud e-commerce en open source e-commerce. Ook beschrijven we Shopware’s cloud en open source versies.

“Shopware 6 cloud vs. open source” verder lezen

De Product Review Manager – Shopware 6 plugin

review plugin

Veel potentiële klanten bekijken vaak eerst de reviews voordat ze een product aanschaffen. De reviews over jouw producten of diensten kunnen dus erg belangrijk zijn. Een ‘opgeruimd’ reviewblok op je website kan bijdragen aan een positieve perceptie over jouw product of dienst. Helaas heb je geen controle over de reviews die klanten op je website achterlaten. Het kan voorkomen dat klanten hele ongepaste of onterechte reviews achterlaten, wat het imago van je bedrijf flink kan schaden. In de standaardmodule van Shopware 6 kan je zulke reviews niet aanpassen. Dit is waar onze Product Review Manager plugin een uitkomst biedt.

“De Product Review Manager – Shopware 6 plugin” verder lezen