H1

Wij maken jou online marktleider

De Kweker

www.

De Kweker is een professionele levensmiddelengroothandel met een passie voor goed eten en drinken. De Kweker biedt producten en service op basis van de behoeften van de klant en staat voor continuïteit en kwaliteit.

Samen met Vroegop-Windig, Natudis, Hagor, VRC Transport en Kroon Biologische Verswaren maakt De Kweker deel uit van Vroegop Ruhe & Co b.v.

Wat hebben we gedaan?

De Kweker is een echte business-to-business shop, waarbij het bestelproces heel anders is dan bij een B2C shop en waardoor er dus ook andere dingen zijn waar je op moet letten. Daar kwamen voor ons nog uitdagende functionaliteiten bij kijken als leverdagen en uiterlijke besteltijden. Op klant-, artikelgroep- en artikelniveau heeft De Kweker namelijk specifieke afleverdagen met daarbij ook uiterlijke besteltijden.

Op klantniveau wordt ook bepaald welke artikelen je mag bestellen en voor welke prijs, afhankelijk van prijsafspraken. Vrij essentieel voor horecaondernemers is dat ze snel heel veel artikelen kunnen bestellen. Om dat mogelijk te maken, hebben we verschillende bestelmogelijkheden toegevoegd.

Proces

Bij de start had De Kweker al een bestelsite, maar deze was vrij basic en werd niet veel gebruikt. Omdat er veel moest gebeuren, hebben we het project in drie fasen opgedeeld.

In de eerste fase hebben we alle musthave functionaliteiten toegevoegd, zodat we de shop live konden zetten. In fase twee hebben we alle nodige verbeteringen doorgevoerd. De derde fase is er eigenlijk nooit van gekomen; in fase twee zie je namelijk al wat je echt nodig hebt en wat je kunt verbeteren, waardoor je voortdurend nieuwe dingen toe blijft voegen op basis van wat er nodig is.

Tools

  • Elasticsearch
  • Redis
  • Jira
  • OCI (Open Catalog Interface) Punchout koppeling

Resultaat

Het aantal bestellingen bij De Kweker is in het afgelopen jaar met 24.6% gestegen.

Ik geniet ervan om aan het e-commerce project voor De Kweker te werken. Wat begon met een eenvoudige bestelsite is inmiddels een super succesvol en handig e-commerce platform geworden.
- Alexander Batenburg, H1 -

Wie werkten eraan mee?

Alexander

E-commerce succes manager

Ben

Backend developer

Kenny

Frontend developer

Yakup

Frontend developer